Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle.
Pohja:
n.200g gluteenittomia keksejä
100g voisulaa
Laita keksit kaksinkertaiseen pakastepussiin, ja murskaa ne kaulimella muruksi.Sekoita muruset sulatettuun voihin ja painele vuuoan pohjalle tasaisesti.
200g tuorejuustoa
200g valkosuklaata
2dl kermaa
2 kananmunaa
1/2 dl sokeria
5 liivatelehteä
Vaahdota kerma ja laita jääkaappiin odottamaan.
Kiehauta vettä ja vatkaa sen päällä munat ja sokeri vaahdoksi esim. teräskulhossa.
Itse käytin kuumuutta kestävää tupperin kulhoa.
Sulata suklaa vesihauteessa, ja sekoita sitten sulanut suklaa tuorejuustoon.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan n. viideksi minuuutiksi.
Sekoita vaahdot tuorejuuston ja suklaan kanssa.
Kiehauta tilkka vettä, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata ne kiehuvaan vesitilkkaan.
Kaada liivate täytteeseen koko ajan sekoittaen (suosittelen sähkövatkainta tähän, ettei liivatteesta tule klönttejä:)
Kaada sitten tayte vuokaan pohjan päälle.
Laita viileään jähmettymään muutamaksi tunniksi, mieluusti yön yli.
Lisäksi tein sauvasekoittimella "kastikkeeksi" mansikkasurvoksen. Lisäsin tilkan kiehuvaa vettä ja vähän sokeriakin.
Tässä herkullinen lopputulos, NAM!
oooooo! säästä tuota mulle, tuun huomenna käymään! :DD
VastaaPoistaEiköhän sitä säästy :)
VastaaPoistaNiin muutes Josefin, oon kovassa flunssassa ja Venlalla oli mahatauti hetki sitten, että jos et pelkää pöpöjä, niin tuu vaan...
VastaaPoistajoops:)
VastaaPoistaMä oon tehnyt tota samaa joskus dominopohjalla ja se on kyllä ihan parasta! :P
VastaaPoistaMikaela: Mä oon nähnyt jossain sellaisen ohjeen, harmi, kun en oo löytäny gluteenittomia dominoita.. Vois olla niillä kyllä vieläki parempaa! :)
VastaaPoista